Initiatie brandbestrijding kleine blusmiddelen - Virtual Reality

Wat is brand? Hoe reageer ik bij brand? Oefen op de gepaste reacties met onze Virtual Reality Fire Training.

Doelstelling

Tijdens deze opleiding verwerft u de nodige kennis en vaardigheden om een beginnende brand te bestrijden met de verschillende kleine blusmiddelen. Dankzij onze Virtual Reality kan dit in verschillende scenario’s & omgevingen, aangepast aan uw werkomgeving.

Er zijn momenteel 3 omgevingen beschikbaar: health care, office & industry. Per omgeving zijn er verschillende scenario’s waar de deelnemers kunnen oefenen.

Programma

Theorie

  • Wat is een brand?
  • Brandoorzaken
  • Type blusmiddelen
  • Hoe en wanneer deze te gebruiken?
  • Richtlijnen bij noodsituaties, evacuatie

De theoretische opleiding bieden we in 3 verschillende vormen aan:

Klassikaal

De theorietraining kan klassikaal georganiseerd worden in een lokaal van de klant of in de wachtruimte van de Fire Truck.

E-learning

De deelnemers volgen het theoretische gedeelte van de opleiding via een E-learning. De doorlooptijd van de E-learning is ongeveer 45 minuten. Elk onderdeel bestaat uit een filmpje met een instructeur gevolgd door enkele kennisvragen. De cursisten kunnen de E-learning op eigen tempo doornemen.

Online sessie via Microsoft Teams

De deelnemers volgen een online theoretische opleidingssessie via Microsoft Teams. De opleiding is interactief, de lesgever wordt in beeld gebracht via een beweegbare camera. Via de chatfunctie kunnen de deelnemers op elk moment vragen stellen. Aan het einde van de opleiding neemt de lesgever de tijd alle gestelde vragen te beantwoorden.

Praktijk

  • Blussen van diverse brandhaarden met kleine blusmiddelen: deelnemers dienen tijdens de oefeningen, afhankelijk van de brandhaard, het meest aangewezen blusmiddel te kiezen.
  • Alternatieve blusmethodes (noodknoppen, gaskraan)
  • Deurprocedure
  • Alarmering

Alle praktische oefeningen gebeuren onder de permanente begeleiding van een ervaren lesgever.

Elke deelnemer heeft de mogelijkheid om zich voorafgaand aan de training vertrouwd te maken met de virtuele omgeving en te kunnen stoppen wanneer hij/zij dat wenst. De VR-oefeningen worden steeds voorafgegaan door uitleg nodig voor het goed functioneren van de VR. De instructeur begeleidt de deelnemers door de verschillende omgevingen.

Technology with a human face! Meer weten? Klik hier.

Praktisch

Doelpubliek

Iedereen die de verschillende soorten blusmiddelen en het gebruik ervan wil leren.

Attest

Attest Brandbestrijding kleine blusmiddelen in Virtuele Omgeving.

Securitas VR Fire Training

Hoe reageer je op de meest efficiënte manier in geval van brand?

Volg een brandblusinitiatie binnen de Virtual Reality en leer hoe je adequaat brand bestrijdt dankzij onze Virtual Reality Fire Training.

Wenst u deze opleiding te organiseren voor de medewerkers van uw bedrijf? Wilt u graag een offerte?
Klik op de knop hiernaast en neem nu contact op.

Deze opleiding maakt momenteel geen deel uit van ons open aanbod. Wij organiseren deze training graag op maat voor u. Aarzel niet contact op te nemen!