Omgaan met agressie

We leven in onzekere en moeilijke tijden. De Coronacrisis zorgt helaas voor een stijging van agressiegevallen. Medewerkers worden vaker geconfronteerd met klanten of personen die zich agressief en onbeschoft gedragen. Een beter begrip van conflictbeheer zal bijdragen tot beter omgaan met deze situaties.

Doelstelling

Conflicten kunnen snel escaleren. Tijdens deze opleiding leert u agressief gedrag te herkennen, afstand te nemen en gepast te reageren. Deelnemers worden getraind om moeilijkere gesprekken aan te gaan, professioneel te blijven en boosheid te de-escaleren.

Programma

  • Wat is een conflict?
  • Op welke verschillende manieren kan een conflict of agressie zich uiten?
  • Hoe evolueert een conflict?
  • Wat zijn de oorzaken van agressie?
  • Hoe reageer ik op agressie?
  • Tips om agressief gedrag in te tomen
  • Wat is assertiviteit en waarvan verschilt die van agressiviteit?
  • Hoe agressie onder controle houden?

De opleiding is praktijkgericht en interactief. Simulatieoefeningen worden uitgevoerd met een professionele trainingsacteur. De acteur, een expert in rollenspelen, zal de gelegenheid bieden om de realiteit van de deelnemers levensecht in een veilige leeromgeving neer te zetten en in te oefenen.

Praktisch

Doelgroep 

Iedereen die op een correcte manier wil leren omgaan met agressie.

Duur van de opleiding 

8 uur

Bekijk onze introductievideo

Agressie: we komen er jammer genoeg allemaal meer mee in aanraking in onze huidige samenleving. De moeilijke en onzekere Coronatijden zorgen ervoor dat we vaker agressief en onbeschoft gedrag zien, uw medewerkers hebben dat gevoel zeker en vast ook! Onze agressietraining biedt uw personeel de tricks en de tools om met agressie om te gaan.

Wat maakt onze training ‘Omgaan met agressie’ uniek? Wij geloven dat conflictbeheer in de eerste plaats begint bij jezelf. Ken je eigen grenzen, het zal je helpen op een gepaste manier te reageren!

Kijk even mee en ontdek hoe onze lesgeefster Sylvia en acteur Chris je leren omgaan met agressie.

Wenst u deze opleiding te organiseren voor de medewerkers van uw bedrijf? Wilt u graag een offerte?
Klik op de knop hiernaast en neem nu contact op.

Deze opleiding maakt momenteel geen deel uit van ons open aanbod. Wij organiseren deze training graag op maat voor u. Aarzel niet contact op te nemen!