Profiling: herkennen van verdacht gedrag

 

Werkt u op een site die blootgesteld is aan dreiging? In de opleiding Profiling leert u observatietechnieken onder de knie te krijgen en verdacht gedrag te detecteren in een context van terroristische dreiging en om zo gepast mogelijk te reageren.

Doelstelling

Of u nu wordt toegewezen aan een locatie die wordt blootgesteld aan de dreiging van een aanslag zoals een station, een winkelcentrum, een drukbezochte plaats of u bent werkzaam in de defensie-, transport-, telecommunicatie-, media- of nucleaire sector, verhoogde waakzaamheid is geboden! De diepgaande observatietechnieken die u tijdens uw opleiding Profiling leert, stellen u in staat verdacht gedrag op te sporen, te anticiperen en op die manier de dreiging te beperken.

Het doel van deze opleiding is enerzijds het begrijpen van de motivatie en het gedrag van een persoon die actie gaat ondernemen en anderzijds u te trainen om juist te reageren in het geval van een vermoeden van dreiging. De voorgestelde analysemethode is hoofdzakelijk preventief.

Programma

  • Studie van bewust en onbewust gedrag dat een mogelijk verdachte persoonlijk­heid onthult
  • Identificatie van een risicopersoon
  • Hoe te observeren, rapporteren en reageren
  • De eerste reflexen aan te nemen

Praktisch

Doelgroep

Elke werknemer die is toegewezen aan een site blootgesteld aan dreiging.

Duur van de opleiding

8 uur

Wenst u deze opleiding te organiseren voor de medewerkers van uw bedrijf? Wilt u graag een offerte?
Klik op de knop hiernaast en neem nu contact op.

Deze opleiding maakt momenteel geen deel uit van ons open aanbod. Wij organiseren deze training graag op maat voor u. Aarzel niet contact op te nemen!